Elektromos szárazföldi jármű fejlesztés

Kedvezményezett neve:
Concorde Innovation Idegenforgalmi és Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
Városnézésre optimalizált, két személyes hybrid hajtású velomobile és integrált városnézés szervező és foglaló rendszer

Szerződött támogatás összege: 129 072 000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 61,183163%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.04.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02542

A projekt célja egy, a városnéző turizmust aktív (emberi erővel támogatott) közlekedési eszközzel és kapcsolódó informatikai rendszerrel támogatni képes mindenki számára elérhető szolgáltatás kialakítása. Velomobile: Négy évszakos kialakítású jármű, amelyik városi közlekedés esetén ötvözi a személyautók és kerékpárok előnyeit. Dimenziói miatt kerékpárúton is képes közlekedni, a legtöbb városi úton tud a forgalom normál tempójával haladni, kis helyen leparkolni. A kategória miatt haladhat a buszsávban és ingyen parkolhat, vezetése korhatárhoz nem kötött. Az elektromos rásegítő átlagosan 2 hat órás túrára elég a napelem hatását nem számolva. Töltési szükségletet a központi monitoring modul jelzi.

Amennyiben csoportban több velomobile-t bérelnek egy útvonalra, úgy használatba vételkor automatikusan aktiválódik a flotta kommunikáció, ami a jármű mobil adat kapcsolatán keresztül létesít IP alapú kommunikációt az egy flottába tartozó járművek között, de ezt megvalósíthatják akár Skype-on is a fedélzeti WIFI-re kapcsolódva.

Ugyanezt a kommunikációs csatornát és a saját hangrendszert használja a virtuális idegenvezető is, ami a pillanatnyi GPS koordinátákkal szinkronban mutatja be az aktuális látványosságokat. A prototípus fejlesztési projekt magában foglalja az ismertetett informatikai rendszer és jármű együttes kifejlesztését.

Az informatikai rendszer teljesen egyedi felhasználási folyamatot szolgál ki, a keletkező felhasználói használati és profil adatok alapján folyamatosan fejlesztendő funkcionalitású.

A prototípus fejlesztés során több ciklusos fejlesztési módszert követünk, hogy minél koraibb fázisban valós felhasználói használati adatokat gyűjthessünk és elemezhessünk, valamint visszajelzéseket kapjunk.

A létrejövő eredménytermék egy egyedi, mozgással egybekötött városnézési szolgáltatás, melynek keretében 18 darab városnézésre optimalizált, két személyes hybrid hajtású velomobile és a hozzá tartozó integrált városnézés szervező és foglaló rendszer kerül kialakításra.

Projekttevékenységek:

1. Kísérleti fejlesztési tevékenység:

  • kutatás fejlesztési szolgáltatás igénybevétele
  • anyagköltség beszerzés
  • fejlesztők alkalmazása

2. Piacra jutás tevékenység:

  • Piacra jutás érdekében igénybe vett szakértői szolgáltatás igénybevétele
  • Piacra vitel és piacon történő megjelenéssel kapcsolatos marketing szolgáltatások igénybevétele
  • Szakmai megvalósításban közreműködő marketing munkatárs alkalmazása

3. Szakmai megvalósításhoz kapcsolódó tanácsadás igénybevétele

4. Kötelező nyilvánosság

5. Projektmenedzsment